2020 blir “hemesterns” år - tips till dig som ska semestra i Sverige

May 13, 2020
Tips

2020 blir “hemesterns” år - tips till dig som ska semestra i Sverige 

Det ser ut som om vi alla får semestra hemma till sommaren. Men även om du ska stanna i Sverige är det lätt att det blir dyrare än vad du har tänkt dig. För att hålla koll på dina utgifter är det bra att börja planera tidigt.

Vi har några tips och tricks på vad du kan göra för att dryga ut kassan och få ut så mycket som möjligt av sommarsemestern. 

  1. Gör en semesterbudget - antingen veckovis eller mer detaljerat dag för dag. Om du gör en budget slipper du en tråkig överraskning i slutet av semestern när kostnaderna adderas ihop. 
  2. Sluta med onödiga köp - Passa på att dra ner på onödiga kostnader om du arbetar hemifrån. Pengar du i normala fall lägger på att äta lunch på restaurang eller på kollektivtrafik kan du istället lägga i semesterbudgeten. 
  3. Sälj saker du inte använder - Passa på att gå igenom saker du har i hemmet, finns det något du kan göra dig av med? Det finns flera bra tjänster för begagnade saker, bland annat Tradera, Blocket och Sellpy. 
  4. Hitta på saker på hemmaplan - Det verkar som att 2020 blir hemesterns år. Passa på att utforska vad du kan göra på hemmaplan, besök din kommun eller lokala turistbyråns hemsida för inspiration på roliga aktiviteter. Gör du dagsutflykter på hemmaplan sparar du även in på boendekostnader. 
  5. Ta hjälp av kompisar - Har du släkt och vänner som har boende på annan ort kan ni kanske byta boende med varandra under en vecka. Alternativt fråga om du eller din familj kan få komma och hälsa på några dagar. Om du ska hälsa på råder vi dig att följa Sofia Larssons tips så att du inte blir värdarnas stående skämt i sommar. Malin

Brand Manager

Related Posts

Copyright © 2020 Enklare Ekonomi Sverige AB