Äntligen – nu har utbetalning av skatteåterbäringen börjat

April 17, 2020
Skatter

Äntligen – nu har utbetalning av skatteåterbäringen börjat

För många har den rådande krisen satt extra press på plånboken och då kan skatteåterbäringen vara ett extra välkommet tillskott. För att du ska klara ekonomin i vår har vi en del tips på hur du bäst kan förvalta din extra buffert.

De som får skatteåterbäringen nu är de som deklarerade digitalt innan den 31 mars. Totalt kommer 16,5 miljarder att betalas ut i skatteåterbäring för de 2,4 miljoner svenskar som deklarerade innan 31 mars. Skatteåterbäring innebär egentligen att du har lånat ut pengar till staten. Du har helt enkelt betalat mer i skatt än vad du borde och får därför tillbaka pengarna som du har lånat ut.

Nästan en femtedel av alla som bor i storstäder har fått en minskad inkomst till följ av utbrottet. För de som har en ansträngd privatekonomi kan skatteåterbäringen ge lite extra andrum. Men om du inte behöver pengarna direkt, rekommenderar vi att du gör en buffert för att klara eventuella oförutsägbara kostnader. På grund av rådande situation är det dock svårt att bedöma vilken sparform som passar bäst.

Ett annat tillvägagångssätt är att använda skatteåterbäringen till att betala av mindre lån eller samla ihop flera dyra lån och krediter till ett enda lån. Genom att samla dina lån kan du sänka din räntekostnad och få pengar över till annat viktigt i livet. Dessutom slipper du hålla koll på flera olika avier och fakturor.

Om du vill samla dina lån och sänka din månadskostnad kan du göra en ansökan helt gratis på enklare.se. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Malin

Brand Manager

Related Posts

Copyright © 2020 Enklare Ekonomi Sverige AB