Otrohet mot din bank uppmuntras 

January 24, 2020
Tips

Otrohet mot din bank uppmuntras 

Ta tillbaka kontrollen över din privatekonomi genom att vara en otrogen kund mot din bank. I höstas rapporterade SvD om att du kan pressa storbankerna och spara tusenlappar. 

Oberoende privatekonomiska experten Annika Creutzer uppmanar kunder att se över sitt engagemang i banken för att utvärdera möjligheterna att spara in på onödiga kostnader. Hon råder bland annat kunderna att se över sina bolån och tala med minst tre aktörer - både storbanker och nischaktörer - minst två gånger för att pruta på räntan. Annika meddelar även att låneförmedlare kan försöka sänka räntan till en viss nivå och på så sätt hjälpa kunder att sätta press på bankerna. 

Du kan själv sätta indirekt press på bankerna genom att jämföra innan du lånar. Att jämföra innan du lånar är helt kostnadsfritt, inte bindande och det sker endast en kreditupplysning i samband med jämförelsen. Genom att jämföra bankernas erbjudande på en och samma plattform slipper du flera kreditupplysningar och du kan själv ta ställning till den bank som förmedlar den bästa räntan för dig.  

Är du nyfiken på att läsa mer om Annikas tips? Läs hela artikeln här

Malin

Brand Manager

Related Posts

Copyright © 2020 Enklare Ekonomi Sverige AB