Tips till dig som ska renovera i sommar

June 11, 2020
Tips

Tips till dig som ska renovera i sommar 


Det verkar som att många av oss blir hemma till sommaren. Om du är en av dem som passar på att renovera under semestern har vi några heta tips. Det är ingen hemlighet att kostnaderna lätt drar iväg när man ska renovera, men det finns smarta knep som gör att du kan spara pengar.


En av de första frågorna du bör ställa är om du kan göra renoveringen själv eller om du behöver hjälp. Om du känner dig händig kan du spara pengar på att göra det själv. Gäller det en lättare renovering som exempelvis ett nytt golv eller fixa en uteplats kan du använda dig av “gör-det-själv-guider” som hjälper dig på vägen. 

Vi har fem tips på hur du kan hålla nere kostnaderna: 

  1. Hyr eller låna verktyg - Att hyra eller låna verktyg istället för att köpa är en bra idé eftersom det är relativt dyrt och man använder dem inte särskilt ofta. Du kan hyra verktyg på Hygglo.se 
  2. Ta åtminstone tre offerter om du ska ta hjälp av hantverkare - När du har undersökt om du kan göra delar av renoveringen själv och om du kommer fram till att du behöver ta in extern hjälp, bör du ta in minst tre offerter. Timpriset för hantverkare kan skilja sig åt, därför är det bra att ta in fler prisuppgifter för att jämföra. 
  3. Prisjämför material - Jämför alltid priserna på allt du köper in. Oavsett om det är spikar, skruvar, målarfärg eller annat virke. Du kan spara pengar om du lägger ner lite tid på att leta efter kampanjer och jaga bra priser. 
  4. Gör ditt hem energisnålt - När du renoverar är det smart att göra ditt hem energisnålt. Det lönar sig i längden då du slipper betala en dyr elräkning. 
  5. Välj den bästa finansieringsformen - Om du behöver finansiering till renoveringen, oavsett om du ska göra det själv eller inte, är det bra att undersöka vilka möjligheter som finns. Två vanliga finansieringsformer är:

    a) Låna på huset - Om det finns ett övervärde på huset kan man låna på huset för att bekosta renoveringen. 
    b) Privatlån - Du kan ta ett lån utan säkerhet för att finansiera renoveringen. Du är inte bunden till att användarna pengarna för just renovering utan har möjlighet att fritt välja vad du vill lägga pengarna på.

Slutligen vill vi tipsa dig om att sätta upp ett mål för när du ska bli klar med renoveringen. En långdragen renovering tenderar att dra ut på kostnaderna. Skapa även en målbild; föreställ dig när du sitter där i ditt nya vardagsrum och njuter av en kopp kaffe, så orkar du med renoveringen lättare.

Malin

Brand Manager

Related Posts

Copyright © 2020 Enklare Ekonomi Sverige AB